10 Eylül 2012 Pazartesi

BARIŞI SAVUNMAK TERÖRİSTLİKSE.

BARIŞI SAVUNMAK TERÖRİSTLİKSE. BEN KIRK DEFA DEĞİL BİN KIRK DEFA TERÖRİSTİM
Barışı Savunmak Teröristlikse, Ben Kırk Defa Değil; “Bin Kırk Defa Teröristim! “
ensoldanbakis.com’un ilk günü 1 Eylül dünya barış günü olması sebebiyle, barışın, kardeşliğin, yaşandığı bir dünya diyerek yayın hayatına başlıyor. Güçlü bir kadroyla başladığımızı yerel ve genel internet haberciliğine, “sol duyuyla” hareket ederek; başta ilçemizde, ilimizde, ülkemizde ve dünyamızda ki gelişmeleri takip edeceğiz.
Dünyamızda, bölgemizde ve ülkemizde, gelişen kaos ortamına yerelimizden “en soldan bakış“ı sunmak için, bilimin, aklın egemen olduğu bir anlayışla hareket edeceğiz. Bana bu yola çakarken destek olan yerelimizdeki tüm köşe yazarları arkadaşlara ve genel haberler ve köşe yazarları konusunda da yardımcı olan BirGün gazetesi Ankara sorumlusu Yaşar Aydın’a teşekkürlerimi bir borç bilirim.
1 Eylül dünya barış günüdür:1939 yılında başlayan 2. dünya savaşı 1945 yılına kadar sürüp, yaklaşık elli milyon insanın ölümüne, yüz on milyon insanın sakat kalmasına sebep olmuştur. Ve bittiği gün dünyadaki en çok nefret edilecek günler olarak tarihe bronz harflerle yazılmıştır. Faşizm savaşla beslenir. Savaş her ne sebeple olursa olsun, baskıdır, kandır ve gözyaşıdır. Bununda sorumluları Dünyayı yöneten egemenlerdir. 2. Dünya Savaşının mimarları bu gün dünyada nefretle anılan kişilerdir.
Ülkemizde yaşanan savaş ve bölgemiz de  yaşanan savaşların son bulması için, söylenmedik söz kalmadı. Her barış  sözünü dillendirdiğimizde, adımız terörist oldu. Barışı savunmak teröristlikse, savaşı savunanlara ne denir? Varsın terörist desinler bizlere, inadına BARIŞ, inadına EŞİTLİK ve inadına ÖZGÜRLÜK! Savaş çığırtkanlığına inat.
Arşivimde barış temalı yazılarım çok var, söylenmedik sözün kalmadığını ve bu söylenen sözlerin yaşama geçmesi için harekete geçmek gerektiğini düşünüyorum.
Tek Yol Barış!
2011 Ekim ayında yazdığım yazı “Kırk Değil Bin Kırk Defa BARIŞ’I Çağırmaktır Çare!” 2011 yıldan yazdığım barış temalı yazım. http://ensoldanbakis.blogspot.com/2011/10/krk-degil-bin-krk-defa-barisi-cagrmaktr.html
2011 Ağustos ayında yazdığım Kürtçe başlıklı barış temalı yazı. Xemoji Kıro Lewoko Edibese! Lewhatın Aştine. (“Yeter Artık Hepimiz Barış İçin Toplanalım.”)
http://ensoldanbakis.blogspot.com/2011/08/xemoji-kro-lewoko-edibese-lewhatn.html
2009 Ekim ayın da bir başka başlık adı altında yazdığım barış temalı yazı.”Barışı Bütünlemek İçin Bir Arada Yaşamı “Savunmalıyız” http://ensoldanbakis.blogspot.com/2009/10/bars-butunlemek-icin-bir-arada-yasam.html
2009 Eylül yine bir başka başlıklı yazı “Barış İçin Aralanan Kapıyı Ardına Kadar Açmalıyız” http://ensoldanbakis.blogspot.com/2009/09/bars-icin-aralanan-kapy-ardna-kadar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder