30 Ekim 2012 Salı

KIRK GÜNLÜK SİTE ÇÖKERTİLİR Mİ? ÇÖKERTİLİYOR’SA HABER SİTESİ DOĞRU YOLDA OLDUĞUNU DÜŞÜNMEZ Mİ?


Eyvallah, ne kadar engel olursanız olun, sıkıntılı, engebeli, dolambaçlı ve sarp yollardan yılmadan, usanmadan, dik bir şekilde yürüyeceğiz.
Evet, arkadaşlar ticari beklentimiz olmayan yerel ve genel haber sitemize, geçtiğimiz 09.10.2012 tarihinde saldırı yapılmıştır. Yani kimliği belirsiz kişiler tarafından sitemiz çökertilmiştir. Daha kırk günlük haber sitesi,, yaptığı haberlerle sıkıntı yaratmış olacak ki, çökertilmeye değer görüldü. Ne denir, bu tür saldırıyı yapanlara ben “hodri meydan” diyorum ;onları açıkça, dürüstçe tartışmaya davet ediyorum. Bir haber sitesinin oluşumu ve bilgileri kolay oluşmuyor. Emeğe saygı duyulmasını beklerdim, etik olmayan yollarla zarar verebilirsiniz, ama bunun bizleri  daha çok değere bindirdiğini unutmayınız. Eteğiniz de, beyniniz de, ne varsa alın gelin, hangi haberimiz yalan, yanlış, hangi tespitlerimiz eksik, buyurun tartışalım; kozlarımızı paylaşalım.
Sürekli dile getirdiğim sözleri, yine dile getirmek istiyorum. Bizlere her engel bir başka refleks geliştiriyor. Haber sitemize başlarken, yerel gazetemizin de olacağını söylemiştim, önümüzdeki günler de o da çıkıyor. BirGün gazetesinin yerel eki olarak şehrimizde 15 günde bir 3 bin tirajla dağıtıma başlayacak, ilk hedefimiz ayda 6 bin adet. İkinci hedefimiz ise 10 günde bir aylık 9 bin’e daha sonraki hedefi de, her hafta, ayda 12 bine ulaşmaktır.
Böyle bir çalışmaya başladığımda, hedefim Akhisar halkına gerçek ve güncel haberler ulaştırmak; TÜSİAD’ın ve MÜSİAD’ın gazetelerine ve medyasına sıkışmış halka, doğru haberi ulaştırmaktır. Aslında gösterilen pembe dünyanın olmadığını, yaşatılan dünyanın gerçek dünya olduğudur. Bununda sebepleri, sizlere yalan haber yapan tekelci medya ve gazetelerin sahipleridir. Yalan düzeni ve sistemi ters yüz etmek de bizlerin görevi olacaktır. Üstlendiğim görev budur.
Not: Sitemizin bir daha saldırıya uğramaması için önlemlerimizi aldık. Önümüzde ki günlerde, köşe yazarlarımızın da yazıları tekrar düzenlenecek.  Dilerim bir daha böyle bir olumsuzluk yaşamayız. Elimizde olmayan nedenlerle bir süre ara verdiğimiz için özür dileriz. (Vedat Özel)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder