16 Eylül 2012 Pazar

www.sensoldanbakis.com Yerel ve Genel Haber sitesinin üstlendiği basın yayın politikası ne olmalı ? Nasıl olmalı?


Kentimizde ve Ülkemizdeki emekten ve ezilenlerden yana gerçek haberleri yansıtmak, sosyal, toplumsal kültürel ve ekonomik yaşama müdahale etmek, görevimiz olacaktır. Bu sitenin ben merkezli bir anlayış yoktur. Bu güne kadar verdiğim mücadele halk iktidarının oluşması içindi; bundan böylede aynı olacak. Gerçek bilgiyi  halka mutlaka ulaştırmak için tüm araçlar kullanılmalı. Bu temelde verilen mücadelenin iyi niyetli bir mücadele olduğu bilinmeli. Sol duyulu bir anlayışın kavramsal çıkış yerine uygun olduğu için, en soldan bakışı geliştirmek ve dönüştürmek görevimiz olmalıdır. Diğer görevimiz de, sağ tarafta duranların (tekelci zenginlerin) tekerine çomak sokmak olacaktır.

Haber sitemize ek olarak, önümüzdeki gönlerde 15 günde bir, yerel gazetede çıkarmaya çalışacağız. Dilerim önümüzdeki günlerde eksikliklerimizi giderir, ikili ayaklarını oluşturarak, kent yoksullarına ulaşırız, o zaman tam anlamıyla olumsuz gelişmelere direk müdahale etmeyi başarmış oluruz.

Alt yapısı var olan ilçemiz de, muhalif yerel basın sorumluluk aldığım da, yola çıkarken sıkıntılı günlerin olacağını hesap ederek başladım.
İlkten, yedi kişilik köşe yazarıyla başladık. Arkadaşlara beni bu iyi niyetli yolda yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde yerelden altı yazarımız daha yazı yazmaya başlayacak. Genel haberler konusunda da BirGün gazetesi ve muhalefet org’tan  besleniyoruz.Genel köşe yazarlarımız, (tümüyle organik bağım olan, yerelde ki temsilcisi olduğum)BirGün gazetesinin yazarlarıdır.  Önümüzde ki günlerde genel merkezlerinden izin alabilirsem, sendika org’ tan Evrensel gazetesinden Sol bakıştan da seçme yazıları sitemizde yayınlamayı düşünüyorum. Bunun dışında önerebileceğiniz başka siteler varsa önerilerini bekliyorum.
Site yapımında ve teknik işlerimizi yapan Mert Saygı’ya emeklerinden dolayı ,sitemizin editörlüğünü üstlenen Erdan Boşnak’a  yardımlarından dolayı teşekkür ederim.

Sitenin en önemli yapısını önümüzdeki günlerde oluşturacağız. Yayın kurulu. Ve bir de Muhabir eksiğimiz kaldı. Bu konuda çalışacak kişi varsa önerilerinizi bekliyorum. Hedefi olan çalışmanın oluşması için, yola çıkmak gerekir. Teorik olarak söylenen sözler, pratikteki eksiklikleri yaşanarak öğrenilir. Dedik ya kervan yolda düzülür.
Berber’den al haberi.
Her türlü sohbetin yapıldığı yerin berber dükkânları olduğundan, buralar toplumumuzda genel kanıya dayanarak haber alma yeridir. Yaklaşık 30 yıldır yaptığım mesleğimin kulağı delik biri olarak, üstlendiğim misyonumu  amatörce yaparak, topluma bu alanda hizmet sunmak istiyorum.
Bir atasözüyle bitirelim yazıyı. Önemli olan niyet, niyet iyi ise akıbet de iyi olur derler.        
  Not: Haber Sitemizin işleyişi ilkeleriyle ilgili, açıktan hakaret küfür yoksa, hiç bir yazar’ın yazısı’na sansür uygulanmayacak. Yorumcularımızın da aynı ilkelerle yorumları korunacak. Yapılacak yorumlar süzgeçten geçirilmeyecek; direk yansıyacak. Üyelik sistemimiz yoktur. Her isteyen girip yorum yapabilir. Sitemiz de girici sayısı hilesiz, F5 gibi, sayfa açıkken her dakikada bir sayı artmayacaktır. Yani diğer siteler gibi yalan girici sayısı, yükseltilerek artmayacaktır. Her IP giricisi günde kaç defa girerse girsin bir defa yansıyacak. Kamu yararı’na kamuoyuna duyurulmak istenen her habere yer verebiliriz. Kurumlarda yanlış uygulamalar ve yolsuzluk gibi, toplumumuzu ilgilendiren haberlerin doğruluğu araştırılarak haber yapılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder