15 Nisan 2009 Çarşamba

Seçimlerde Muhalefet, İlkelerini Terk Etti mi? 2


Seçimlerde Muhalefet, İlkelerini Terk Etti mi? 2

 Yerel Seçimlerde Muhalefet,İdeolojisiz ve İlkesiz mi? Evet, Olma Yolunda. 2 

MHP değişti mi? Kitleselleşmek için ideallerinden ne kadar taviz veriyor? İdealist -partiler ideolojik farklıklar gösteriyorsa, özünü terk ediyorsa, kitleselleşir ve toplumsallaşır. Bu da ilkelerinden vazgeçmesi anlamına gelir.


Erbakan'ın mücahitlerinin AKP'nin yenilikçi kanadının ilkelerinden vazgeçtikleri gibi… ABD'nin politikalarını uygulamada 1950 yılından bu yana DP AP ve sonrasında 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında uygulamaya koyulan NEO-LİBERAL EKONOMİK politikaları uygulayarak idealizminden ve BAĞIMSIZLIKTAN sürekli taviz vermektedirler. Sonları da dilerim, (DP AP ve DYP) gibi olur DP % 4 ANAVATAN % 0.75

 Milli görüşçü kesim, ideolojilerini terk ederek, Milli Selamet Partisinden bu yana Refah ve Fazilet şimdiki Saadet partisinden ayrılan yenilikçi kanat AKP var. Şimdi ise AKP iktidarı en büyük ABD'ci kesilerek, ABD'NİN memurluğunu yapıyor.

Yani DP ve AP ile başlayan ANAVATAN ile devam eden AKP ile teslim alınan ülkemizin tüm kaynakları, ABD ve AB'nin tekelleşmiş sömürge şirketlerine teslim edilmiştir.

 2007 seçimlerinden hemen sonra konuşmasında ideolojiler bitmiştir diyen Erdoğan, öncesinde Erbakan'ın MÜCAHİTLERİ, idi sonrasında ne oldular bakın bakalım. ” CHP'li Gürsel TEKİN'E AKP'li bir üyenin söylediği gibi “İlk önce bizler MÜCAHİTTİK sonrasında sandık başlarında MÜŞAHİT daha sonrasında MÜTEAHHİT daha da sonrasında her şeye MÜSAİT olduk” der. Bir AKP'li üye bunları“İdeolojileri bitiren, her şeylere müsait olan Erdoğan mı yaptı" Evet, ideolojisiz ve ilkesiz kendi ve yandaşlarını zengin eden, çıkarcı Recep Tayip ERDOĞAN güzel ülkemin BAŞBAKANI!(60 milyon dolara alınan uçağınız hayırlı olsun!Zengin ülkemizin vatandaşlarının Başbakanı) 


Cumhuriyetin kurucusu CHP, HAKLÇI olamayan Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı ve Merkez yöneticileri. Çok partililiği hiç içine sindiremeyen, çok partili dönemi başlatan ama hala kendi içinde demokratik kuralları ve çoğulculuğu kabul edemeyen, istediğini istediği zaman aday gösteren,sol olamayan CHP… Ama maalesef tabanında hala sol politikaları kendisinden bekleyenler var. DELİ gömleği gibi sürekli sosyal demokrat ve sol ol dedirten be ülkemin güzel insanları. Olmaz olamaz! Çünkü ilkelerinde sol maya yok,zorla da olmuyor işte.1970'lerde İsmet İNÖNÜ'NÜN ortanın solu diye ağzından kaçırdığı yanlış bir cümleyi hala üzerlerinden atamıyorlar. Sürekli üzerine deli gömleği giydirilmeye çalışılıyor.

Sevgili Akhisar'ımın güzel insanları; emekten, ezilenden, işçiden çiftçiden ve esnaftan yana olan güzel insanlarım. Bunların ne sol ne de sosyal demokratlıkla ilgileri vardır. Bunların birçoğu Avrupa'nın küçük burjuva özentilerine sahip olan sosyal demokrat anlayışıdır. Ya sol olun ya da demokrat olun, sosyal demokrat diye bir şey yoktur. Ya adam gibi siyaset yapın ya da yapmayın, bizleri delirttiniz.

İlkelerinde Milliyetçilik “OKU” var.Şimdi çok net bir şekilde ortada düşüncelerini MHP' ile aynı çizgiye getirdi. CHP'ye söylenecek bir şey yok. Eğer mayasında sol bir şeyler olsaydı EKONOMİNİN dibe vurduğu şu kriz döneminde YOKSULDAN ve EZİLENDEN yana bir söylemi dillendirirlerdi. Yoksulların ve ezilenlerin taleplerini dile getirmesi gerekirken gereksiz olan milliyetçi söylemleri kullanmaktadırlar.  Partisinin de sola yakın olan kişileri de sol söylemlerini birazcık kullandığında hemen önünü kesiyor ve işini bitiriyor.

DSP ise İnönü'nün 1970'lerdeki yanlışlıkla ağzından kaçırdığı ortanın solu söyleminin üzerinden TOPRAK İŞLEYENİN SU KULLANANIN sloganıyla kitleleri arkasından sürükleyen KARA OĞLAN, Ecevit 68 ve 78 kuşağının gücünü-enerjisini kendine yönlendirerek prim yapmıştır.1980 darbesinden sonra kendine özgü demokratik sol anlayışı ölümünden sonra da bitirmiştir.


1999 yılında iktidardayken kendine verilen hazine yardımlarını hala kullanmaktadır. Bülent ECEVİT'İN kendine has demokratik solu da, EKONOMİK gücü bittikten sonra görevini tamamlayacaktır. Ama şunu da itiraf etmeliyim ki 12 Eylülden sonra Türkiye de parti kimliğinde SOL kelimesini hep kullandığı için DSP beni cezp etmiştir.  

Saadet partisi için söylenecek bir şeye gerek duymuyorum. Yukarıda biraz değindim. Mehmet BEKÂROĞLU'NUN geçmişten getirdiği sol mayasın seçimlerde ona yarar sağlamıştır.

Bir sonraki yazımda Akhisar da sosyalist solun %1 inin üzerinden, bir şeyler yazacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder