13 Eylül 2011 Salı

12 Eylül Sürüyor AKP Saldırıyor.


12 Eylül Sürüyor AKP Saldırıyor.


31 yıllık süreç bitmedi hâla devam ediyor. İlk darbe 27 Mayıs'tı ikinci darbe ise 12 Mart'tı halk muhalefeti önderlerini yok ettiler. Sonrasında gelişen devrimci hareket tüm ülke ve dünyada halkların iktidarını oluşturuyordu. Emperyalist ülkelere korku, para babalarına panik yaşatıyordu. Durdurulması için bin bir oyunlar oluşturuluyor, gözü dönmüş sivil ve resmi faşistler tarafından her türlü hukuksuzluklar yaşatılıyordu. Oysa ikinci dünya savaşında yaşananlar ders olmuş BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİNE imza atılmıştı. Hazırlanan insan hakları evrensel bildirgesine alternatif örgütler de kuruluyordu. IMF DB DTÖ silahlı örgütleri ise NATO GLADYO KONTRGERİLLA dünyaya insan halkları reçetesi sunulurken piyasacı liberalizminde ayaklarını oluşturuluyordu. Dünyadaki gelişmelere ayak uyduran ülkelerde işbirlikçilerde boş durmuyor ülke insanının kaynaklarını ve siyasetini Coni amcalarının emrinden çıkmadan satılıyordu. Dünyada NATO güdümlü ülkelerin orduları ülkeyi koruyormuş gibi yapıp aslında NATO'dan gelen emirleri yerine getiriyordur. Ülkemizdeki darbelerin de altında ABD-NATO kararları vardır. Gerek 27 Mayıs darbesi gerekse 12 Mart muhtırası gerekse 12 Eylül darbesi dünyanın birçok ülkesinde ordu eliyle halk hareketleri bastırılmış 12 Eylül bilânçosu 1 milyon 683 bin kişi fişlendi. 650 bin kişi gözaltına alındı. 210 bin kişiye dava açıldı 230 bin kişi yargılandı.7 bin kişiye idam cezası açıldı.517 kişiye idam cezası verildi.50 kişi asıldı. Hemen sonrasında ise birileri çok memnun olmuş. Akılda kalan önemli sözler söylemişlerdir. Dönemin ABD başkanı bizim çocuklar işi başardı demiştir. Ülke kapitallerinin örgütü olan TÜSİAD başkanı ise bu güne kadar işçiler emekçiler güldü bu günden sonra biz güleceğiz demiştir. Şimdilerde ABD de özel çiftliklerde ağırlanan cemaat lideri de darbeden 3 ay önce çağrıda bulunarak nerede bu asker demiş ve yapılan darbeden 1 ay sonrasında da Mehmetçiğe selam duruyoruz demiştir. Bu kadar kişinin ahını alan Kenan EVREN'İ cennetlik olduğunu ilan etmiştir. MHP'Lİ üst düzey yöneticisinin Agah Oktay Güner de bizler ceza evindeyiz düşüncelerimiz iktidarda demiştir. Evet, geçen 31 yıllık süreçte bu ülke halkları kaybetmiş önemli dörtayak kazanmıştır. Biri ABD diğeri SERMAYE bir diğeri de CEMAAT-FAŞİZİMDİR. En çok kazanını ise ABD dir çünkü bizim ülkemiz kalkan olarak kullanılmış hâla kullanmaktalar. Sovyetlerin çöküşünde ve Ortadoğu'da at oynatırken bizim ülkemizi de piyon olarak kullanılıyor.  

Bu 31 yılık süreci ülkemiz ve ilçemiz korku, baskı, işkenceyle geçirmiştir. Bunlar aşımıza göz dikenlerin sistemi ve düzeni ters düzetmek için örgütlü halk mücadelesine hareketine ihtiyaç vardır. Yaşama hak talebinin meşruluğu vardır. Hiçbir yasa meşru hak talebini yasa dışı ilan edemez. Ederse onun adı demokrasi olmaz. Otoriter baskı paranın egemen olduğu AKP demokrasisi olur. Bir yıl önce darbelerden ve darbecilerden hesap sormak adına yapılan referandum 365 günde yaşatılanlarla maskeleri düşmüştür. Yapılan hukuk sistemindeki kendine güdümlülük her alanda yaşanmaktadır. Askerle girdiği kapışmanın sonunda kazanarak sivil ve asker işbirliğiyle daha otoriter baskı gücü güven kazanmıştır. Yargıda özel yetkili savcılarla kendine muhalif olan her tüllü hareketi sindirme ve yok etme girişimleri devam etmiştir. HES'leri protesto eden Hopa halkının yaşadıkları ortada 12 Haziran seçimlerinden önce başlayan baskı hâla bitmeden devam ediyor. Tamamen yasal örgütlerin demokratik hak talebi adı altında yapılan eylem başbakan tarafından yasa dışı ilan edilmiştir. Bununla başlayan süreç bir yoldaşımız Metin LOKUMCU yaşamanı yitirmesine 30 küsur kişinin ceza evine girmesine neden olmuştur. Bir önceki yılda (2009) Konya da ki toplantısında üç gencin ücretsiz eğitim istiyoruz pankartı açmasından dolayı tutuklu yargılanmaktalar. Son günlerde gündemden düşmeyen GERZE olayları da yaşananlara tuz biber ekmiştir. Termik santralına karşı çıkan Gerze halkına polis saldırarak biber gazı ve tazyikli su sıkarak ustalık dönemi demokrasisi tescillemiştir. Bu mu demokrasi ve yargıdaki anlayışınız? Bu mu halka faydası olmayan sermeye ve iktidarı kayıran anayasa değişiklikleri?  Referandum sonrası zokayı yutan yetmez ama evet çilere kimi kuyruğuna takılan liberallere sormak lazım ne oldu demokratik devrim? Darbecilerin yargılanması ne oldu? Kenan Evrenin yaptığı darbenin hesabı sorulmuyor çünkü darbe ürünleri asla darbecilerden hesap soramaz. Hesabı ancak ve ancak muhatabı olan acılarını çekmiş bedellerini ödemiş devrimciler sorar!

Yazının sözü: Kırdım diyorsun zincirlerini; evet, köpek de çeker koparır zincirlerini, kaçar o da uzaklara ama halkalarını boynunda taşıyarak. PERSIUS


Yazının sloganı: “12 Eylül Sürüyor AKP Saldırıyor”  

Yazının sloganı: 12 EYLÜL'DEN HESABI DEVRİMCİLER SORACAK! 


Not: Bir Gün gazetesin köşe yazarı Özgür GÜRBÜZ’ÜN harika duygu dolu yazısı.
Tavsiye. Bu hafta korkunç şeyler gördüm.

Yerlerde sürüklenen köylü kadınlar gördüm; ellerinde ağaç dalları, sopalarla. Hacı dedeler gördüm, namazdan kalkıp eyleme gelmişler sanki ellerinde sımsıkı sarıldıkları bastonları vardı. “Vurun beni” diye bağıran bir erkek gördüm, tüylerim diken diken oldu. Yarı çıplak, ben diyeyim 20, siz deyin 50 jandarmanın önünde duruyordu. Gırtlağını yırtarcasına bağırıyor, “vurun beni” diyordu. Vurun!
 Yazının devamı için linke tıklayın.     

                           
                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder