5 Eylül 2011 Pazartesi

İmar Planı Değişikliğinin Burjuvaziye Kazanımı Ne Olacak.


İmar Planı Değişikliğinin Burjuvaziye Kazanımı Ne Olacak.
  

Uluslararası, ulusal, il ve ilçe burjuvazinin (kapital-zengin)  dünyamızı parselleme gasp etme hırsı hiç bitmez.  Birinci ve ikinci dünya savaşlarından elde ettikleri kazanımların bedeli milyonlarca insanın ölümlerine neden olmuştur. Açgözlülükleri hiç bitmez. Doğayı insanı katletme üzerine kurulan kapitalizm kesintisiz sürekli saldırısıdır yaşananlar. Bu gidişatta dur denmeli.     

Emperyalist devletlerin yukardan aşağıya başlattıkları Neo-liberal ekonomik saldırısı maalesef dünyayı kasıp kavuruyor. Ulusal burjuvazinin de ülkemizi bunun doğrultusunda dizayn etme isteği 50'lilerden bu yana uluslar arası örgütlerine dahil olarak, birinci dünya savaşı bağımsızlığımızı rafa kaldırılarak kapitalist sisteme uyarlanmıştır. Her mahallede bir milyoner yaratma sevdası başarıya ulaşmış ve şimdi de dünya milyarderler sıralamasına girmek için yarış ediliyor. AKP iktidarının 2001 krizi sonrası çıkarılan 15 günde 15 yasayla mevcut sistemin en büyük uygulayıcıları olmuştur. Çıraklık dönemi sonrası kalfalık döneminde 2007 den itibaren dünya milyarderler sıralamasına her yıl yüzde yüz artan dünya milyarderlerine insan taşıyarak ülkemize tekelciliğin alasını yaşamıştır.2007 ye kadar 13 olan milyarder sayısı son yıl açıklamalarına göre 39 kişidir. Öne çıkan isim ise topbaştır. Topbaş kimdir zincir marketlerin büyük hissedarı olan ve başbakanın oğlunun da ortağı olduğu söylenen şehrimizde de mantar gibi her yerden patlayan marketlerin sahipleridir.

Burjuvazi birilerinin mutsuzluğunun üzerine kurulan dizayn etme girişimleri hep keseri kendilerine doğru yontmalarıdır. Yapılacak işlerin öncesinde tüyolarını alan arsa ve arazi rantçıların gözü kulağı olan resmi ve siyasi yöneticilerdir. Çıkarılan yasalar bile onların görüşlerine ve onayına göre çıkarılıyor. Burjuvazinin yönlendirdiği küçük burjuva özentisine sahip olan halkla iç içe olarak halktanmış gibi görünen aslında zenginlerin değirmenine su taşıyan sahte görünümlü maskeli kişiler iyi tanınmalı. Onlara asla ve asla gövermemeliyiz.

Şehrimizdeki yerel yöneticiler demokrasi anlayışı yoktur. Oligarşi (küçük bir zümre'nin yönetim anlayışı) anlayışlı yerel yönetim, son olağan üstü meclis toplantısında ah vah ederek nasıl yapalım imar planını kent konseyi de yok ama bir komisyon kuracağız onunla yaparız demesi zaten nasıl yönlendirileceğinin işaretini vermiştir. Profesyonel uzmanlardan oluşacak komisyon önceki işlerinizde ki profesyonellerden midir? Bu iş de, çok basit yöntemlerle halledilecek işleri ihale ederek şirketlere havale ettiği gibimi olacak.

Evet, 7–8 yılık yerel iktidarın yaptıkları güven vermiyor. Şehrin esnafına-çiftçisine verdiği hiçbir olumlu katkısı yoktur. Bu güne kadarki tekelcilik anlayışı genel iktidar gibi var olan kazanımları çarçur etmekle geçmiştir. Kamu kurumunu bir şirket gibi yöneteceğiz diyen bir belediye başkanından ne bekleye biliriz ki. Sürekli yalpa yapan demokrasi anlayışı, yerel yöneticilik yaparken ticarete bulaşmaları iş yeri sayılarının her gün artarak fazlalaşan marketler serisi. Tarım konusunda küçük üreticiyi unutarak endüstriyel tarımı hizmet etmeleri gibi. Geçtiğimiz yıl yapılan Ulusal Zeytin Kongresi. Kamu kurumunun kazanımlarını futbol takımına kaktırmaları gelecekte plan değişikliği yapılan yerin küçük esnafa vereceği zararlardan dolayı güven vermiyor.

Evet, iktidarın 2009 yerel seçimde ön plana çıkan tekerlemesi gün geçtikçe vücut buluyor. Mücahit-Müşahit-Müteahhit şimdide her şeylere Müsait olmuşlardır. Evet, ilkten cemaat ilişkileriyle tüccarlık-siyaset yaparak sonrasında yerel yönetimlerle birlikte müteahhit, marketçilik ve endüstriyel futbol alanlarında başarılı olmuşlardır. Şimdi ustalık dönemi de ÇILGIN projeler peşinde koşturan dev şirketlerin plan değişikliği. Büyük rant kokan imar planı değişirse kimler ne kapacak mesela binalarımız dört kat yerine deprem kuşağında olan ilçe binalarımız kaç kata çıkarılacaktır. Çok kat olursa beton dökme şirketlerine yerel yöneticilerimiz marketler gibi sahipleri olacaklar mı? Olacaklarsa nasıl siyasi samimiyetliklerine ve dürüstlüklerine inanırız. Hem icranın başında ol hem de ticaretin başında, geçin bunları tekelcilikten elde ettiğiniz kazanımlarınız TÜM HALKIN VE KENTİN KAYIPLARIDIR. Birilerine gökten zembille inmiyor; geçin bu nasip hikâyelerini nasip dediğiniz şeyler elinizin altındaki yetkinizi kendinize doğru YONTULMASIDIR.

Bu yapılacak imar planı değişikliği halkın yararına olmalıdır. Düzen içinde ki partilerin sendikaların cemaat-tarikat ilişkilerinin at oynayacağı ortam olmamalıdır.

Onun için sorumluluk düşen başta TMMOB (mimar ve mühendisler odası) olmak üzere KESK'E bağlı Tüm-Bel-sen(belediye de imar işlerinde çalışan üyeleri) DİSK bağlı Emekli-sen Halk Evi'ne ve bu gibi demokratik kitle örgütlerine büyük görev düşmekte. Aynı şekilde sınıf partileri ÖDP EMEP TKP BDP'ye de büyük görevler düşmektedir.

Evet, halk adına mücadele veren devrimci demokrat kesim halktan yana mücadele etme görevi sizleri bekliyor. 
  
Yazının sözü: Beklediğim Yarınlar Dünde Kaldı. TOLSOTY


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder