2 Kasım 2009 Pazartesi

11 AĞUSTOSTA NE OLDU?


11 AĞUSTOSTA NE OLDU?


       İşsizlik fonunda 42 milyar nasıl birikti? Her çalışan için kesilen primler işsizlik fonunda toplanıyor. Toplanan paraları fon yönetimi isteyene borç veriyor. Bunu da nema elde ediyor. Elde ettiği nemada bu fonun havuzunda birikiyor. Fon yönetimi çeşitli fonlarda veya menkul değerlerde bu havuzdaki paradan nemalar elde ederek 42 milyar parayı havuzda toplamış. Peki diyelim ki maliye bakanı fon yönetiminden borç para alabilir mi? Tabi ki faizinin ödemek koşuluyla alabilir. Ama öyle olmuyor. 11 Ağustos 2009 günü meclis saat 15.00'de toplanıyor. 28 dakikada çıkardığı yasayla işsizlerin 4,5 milyarını yol yapacağım diyerek el koyuyor.

 Bakınız 7 yıl süresince işsizlere 2,5 milyar işsizlik ödeneği verilmiş. Meclisin çıkardığı yasayla 7 yılda işsizlerin aldığı paranın 2 katı hazineye aktarılmış. Bu tarihte son bir yılda işsiz kalanlardan sadece 292.000 işsiz bu fondan yararlanırken milyonlarca işsiz işsizlik ödeneği alamıyor. Çünkü işsizlik ödeneğinden yararlanmak için son 3 yılda 600 gün prim yatırmak şart. Bu şart işsizlerin lehine değiştirilip daha çok işsize ödeme yapılabilir. Eğer mecliste bu sınıfı düşünen vekiller olsaydı.

        Hadi 240 milletvekili bu yasanın çıkması için hiç tereddüt etmeden parmak kaldırdı. Yasaya hayır oyu kullananların sayısı 32'dir. Kendini solda gören partinin milletvekili sayısı 97'dir. Nitelikli gasp denebilecek bir olay yaşanıyor fakat muhalefet yok. Demeye dilim varmıyor ama canım kardeşim kabahatin çoğu senin. Bu milletvekilleri senin oyunla seçildi. Her ne kadar emekçilerin önüne barajlar koysalar da sen canım işsizler bu barajları aşabilirsinde yıkabilirsinde.

              Diyelim ki 1 milyon işsize 1 yıl aralıksız işsizlik ödeneği verildi.( Şu an işsizlik ödeneği alan işsiz en fazla 10 ay en azda 6 ay alıyor.) Tutacağı miktar 3 milyar 324 milyon lira işte canlar kaynak var ama sen sustuğun için sana vermiyorlar. Verecekleri yere veriyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder