21 Mayıs 2010 Cuma

Belediyemizde 2008–2009 da İki Birime Harcanan Para 3,600 Trilyon


Belediyemizde 2008–2009 da İki Birime Harcanan Para 3,600 Trilyon 

Akhisar Belediyesinin 2009 yılı bütçesi 5 ay gecikmeli münakale edilerek açıklandı. 2009 yılının Kasım ayı meclis toplantısında açıklanan 2010 öngörü bütçesinde dikkat çeken Halkla İlişkiler ve Basın Yayın birimine ayrılan bütçe 1 trilyon 80 milyar idi. 2008'de harcanan bütçede anormal bir düşüş yaşanmıştı. 1 trilyon 270 milyar düşmüştür. Yani 2008 yılında yerel seçime 1 yıl kala Halkla İlişkiler ve Basın Yayına harcanan para 2 trilyon 350 milyardır. Ülkemizin gerek genel gerekse yerel iktidarlarını kendi siyasal bakış açılarına göre örtülü ödenek adı altında harcamalar yapılmaktadır. 1990'larda, Tansu ÇİLLER döneminde ortaya çıkan Başkanlığa bağlı örtülü ödenekten kirli ilişkiler için harcama yapıldığını öğrendik. Düşünün bir iktidar kendi iktidarını korumak için ülke kaynaklarını istediği gibi kullanıyor ve bununda hesabını kimseye vermiyor. Bunun da adı örtülü ödenek oluyor. Minareyi hazırla kılıfına uydur. Yerel iktidarların da birçok ülkedeki yolsuzluklarını duyduk. Taşeron şirketlere yereldeki hizmetlerin verilmesi vasıflı ve vasıfsız işçilerin bu şirketler tarafından çalıştırarak özellere peşkeş çekildiğini bilmekteyiz. Çıkarılması zor yasaların iktidar meclis üyeleri tarafından çıkartılarak buna karşılık dolaylı yollarda araç hediye etme veya bazı birimlere gerekli olan araç alımında fatura edilerek el altından çok şeylerin döndüğünü duyuyoruz. Bu tür demokratik anlayışlarda suistimallerin olması gayet doğaldır. Çünkü 5 yıl görev alırken halkın oylarını almak için her türlü yalanın, üçkâğıdın söylendiği karşılığında oylarını alıp halk adına hiçbir şey yapılmadığı görülmektedir. Mevcut iktidarımızda 2004 yılında seçime yakın bir zamanda broşürlerinde olan 40 vaatle yola çıkıp 2009 seçimlerinde 5 vaadini yerine getirerek 35 vaadini maalesef yerine getirememiştir. 2004 ve 2009 yılları arası halka hiç faydası olmayan ama birkaç şirkete faydası olan 3 önemli iş yapmıştır. 


    1.  Akhisar Belediye binası
    2.  Alt yapısı olmayan kentimize taş döşenmesi
    3.  Gölet denen bir yapının Akhisar'a yapılması
Belediye binası, yerlere taş döşemek ve gölet gerekli olabilir. İhtiyaç da olabilir ama halkın acil ihtiyaçlarını sıraya koyduğumuzda bu yapılan 3 yapı öncelikli sırmalarda yer almadığını düşünüyorum.


    1. Belediye binasında yaşanan olumsuzluklar daha yeni tamamlandı.

    2.Taş döşenen kentin sokakları alt yapı eksikleri olduğu için tekrar tekrar kazılarak yapılmaktadır. 
Telekom ve Tedaş'a bağlı işlemlerin alt yapısı yapılmadan üst yapı makyajlanarak halka sunulmuştur.

    3.Seçim dönemlerinde dile getirilen 1947 yılından bu yana yağmur suları şebekesinin yenilenmediği ve bunun acilen yenilenmesi gerektiğini uzmanlar tarafından dile getirildi. Zaten Akhisar'ın 4–5 km yakınına yapılan gölede gerek kalmadı. Çünkü yağmur yağdığında her köşe başında küçük küçük göletler oluşmaktadır. Birçok para harcanarak yapılan göledin de bir anlamı yoktur.

 Sadece yerel iktidarın başkan ve yardımcı başkanların ego tatminidir.

 2009 yılının gideri özel kalem Halkla İlişkiler ve Basın Yayın gideri 1 trilyon 250 milyar Tanıtım ve Konuk Ağırlama 2009 için 500 milyar.

2008 yılının gider bütçesinde özel kalem Halkla İlişkiler ve Basın Yayın gideri 2 trilyon 350 milyar. Tanıtım ve Konuk Ağırlama hakkında ayrıntılı bilgi yok.


Halkla İlişkiler bir nevi örtülü ödenek diyebilir miyiz? Bilemiyorum. Özel kalem adı altında tümden bir gider olduğudur. Sadece tanıtım ve konuk ağırlama adına 500 milyar civarında paranın harcandığını öğrenmiş bulunmaktayım. Halkla ilişkiler birimi adı altında belediye başkanı, başkanları ve iktidar belediye meclis üyeleri tarafından siyasal yandaşlarına gerek ramazan döneminde gerekse farklı dönemlerde siyasi rüşvet verir gibi para harcanmaktadır. İnisiyatifi başkan ve başkan yardımcıları tarafından elde tutulan halkla ilişkiler ve basın yayın 2008 ve 2009 yıllarında 3 trilyon 600 milyar yani sonuç olarak seçime 1 yıl kala ve seçim yılı belediye kurumunun kaynaklarını bu kadar ciddi harcanarak seçim kazanılmıştır. Adalet ve kalkınma partisinin ADALETİ! 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder