9 Eylül 2010 Perşembe

Belediye Meclis Toplantıları Hakkındaki Görüşlerim


Belediye Meclis Toplantıları Hakkındaki Görüşlerim

Akhisar'ımızdaki yerel yöneticilerdeki izlem ve gözlemlerim;

Eylül ve Kasım ayı meclis toplantılarına izleyici olarak katıldım. İlk toplantıda şehir stadyumunun değiştirilmesi yetkisi iktidara verildi. Muhalefetten bir kişinin çekimser kalmasının nedeni nedir? Belirsiz bir şekilde ortada durmaktadır. Belediye başkanının iller bankasından 13 trilyon kredisinin bulunduğunu kendi mantığı içerisinde stadyum ve kapalı spor salonunun bulunduğu yeri takas usulü ile belediyenin yeri olması ve daha sonra bir şirkete verilerek karşılığında Mermerciler ve Karocular sitesinin bulunduğu yere yeni stadyum yapılabileceğini dile getirdi. Bu konuda muhalefetin itirazları sonucu büyük alışveriş merkezine verilmeyeceğinin sözünü de toplantıda belediye başkanı dile getirdi. Zaman en önemli yargıçtır. Bekleyip göreceğiz. Kredi ile yapılan bir işin ne kadar doğruluğu vardır? Bunu iyi düşünmek gerekiyor. Mevcut aynı zihniyetin iktidarları 1950'den bu yana bu ülkeyi sözüm ona güzelleştirme adı altında gırtlağa kadar borca soktular. Hep batıcı diye tanımladıkları batıdan aldıkları kredilerle maalesef ülkemizi ekonomisini batırdılar. İlçemizde aynı zihniyetin temsilcileri olan AKP iktidarı, belediyemizi borçlandırmıştır. Kurdukları taşeron şirketlere rant aktarmış, şirket sahipleri olduklarından ekonomiyi kendilerinde tekelleştirerek yerel kurumu halk adına gelecek 10 yıllarımızı ipotek altına almışlardır. Bu alınan kararla bir daha bir şirkete kredi aktararak ranta dönüştürüyorlar. Halkı ve kurumu borçlandırmanın kime faydası olur? Pembe dünya sözüm ona modern görünme adına Akhisar halkını borçlandıramazsınız…

  Bu sorun 40 adet Mermerciler ve Karocular esnafını ilgilendirdiği gibi tüm Akhisar esnafını ve halkını ilgilendirmektedir.

1.                               Akhisar Belediyesi ve halkı 13 trilyon kredi ile borçlandırılacak.
2.                               Mermerciler ve Karocular bulundukları yerden çıkartılacak
3.                               Tekelleşmiş şirketlerine Akhisar'ın en önemli yeri verilecek. Dilerim küçük esnaf ve sanatkârın çektiği sıkıntılara bir sıkıntı daha eklenmez. Söz verildiği gibi olur.
Ülkenin tüm kurumlarının borçlandırıldığı gibi, AKP yerel iktidarı halkı ve kurumu borçlandıracak. Taşeron şirketler adı altında dolaylı yollardan yolsuzlukları sürekli ülke gündemindedir. Özelleştirme adı altında yasal prosedürleri yerine getirseniz bile bunun adı halkın cebinden haksız kazanç sağlayarak geleceğini ipotek altına almaktır. Geçmişte yaptığınız tüm işleriniz bunu göstermektedir. Borç yiyen kesesinden yer kendiniz için borçlanabilirsiniz. Ama halkın hakkı olan kurumsal borçlanmaya gidemezsiniz. 

 Not: Bir sonraki yazımda bütçe üzerinden ve su paralarına gelen zamdan söz edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder