26 Temmuz 2011 Salı

2010 Yılı Temsil (Konuk Ağırlama) ve Tanıtma (Tanıtım) Giderleri Açıklandı.


2010 Yılı Temsil (Konuk Ağırlama) ve Tanıtma (Tanıtım) Giderleri Açıklandı. 
                                                                                                                                   

YALAN! Haberin altında yorumlarım vardır. Plan değişikliği yaptığınız yerde neden dengeleri korumadınız.

(CHP) sorusu nasıl olacak stadyumun inşattı kimlere verilecek vs vs doğululara inşaat işleri verilmesin.


2010 belediye harcamaları açıklandı.50 milyon TL gelir 50 milyon TL gider yani ödenecek aylık 100 bin TL'ye yakın borç hariç fifti fifti. 2010 yılı harcama kalemi 40 milyon TL. 10 günlük festival için harcanan para 120 bin TL yani festival etkinlikleri 2010 yılında günlüğü 12 bin TL'ye mal olmuş. Tabi ki tarihi Çağlak Festival'inin önemi çok büyük tarihten gelen kültürel mirası yeni nesillere taşıyarak yaşatmalıyız. Yerelimize ait ürettiğimiz kültür ve sanat etkinliklerini sunmak gerekmez mi?  Yerel sanatçılarımıza önem verilmesi, kültürel değerlerin daha çok ön plana çıkması bizleri daha gerçekçi kılmaz mı? İletişim çağında her an elimizin altında ulaşacağımız sanatçılara verilen paranın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Zaten konser verilen alanda sanatçıyı yakından görme ve dinleme şansımız yok sine vizyondan görmektense görmemek daha doğru değil mi? isteyen tüm sanatçılara sanal ortamdan ulaşabiliyor. Festivalden elde edilen gelir ise 6 bin TL. Kamu alanı olan gölet bölgemiz yapılışına harcanan paranın karşılığı en yoğun olduğu dönemde 6 bin TL Gölet alanının kazancı bu kadar mı? Yapımına tüm halkımızın cebinden giden giderinin geri dönüşüm gelirleri birkaç şirkete ve Akhisar sporlu futbolculara mı harcanıyor? EVET!  

Geçtiğimiz yıl tanıtım ve konuk ağırlama ismi bu yıl değiştirilmiş. TEMSİL ve TANITMA gideri olmuş. Ha tanıtma ha tanıtım ha ağırlama ha temsil. Laf ebeliği bunlar bir kavram kötü piyasa edildiyse yumuşatarak liberal dile indirilir ve tüm halkımıza giydirilir. Eee bize de düşen görev maskeleri düşürmek ve halkımıza duyurmak. Geçtiğimiz yıl da seçim vardı.  REFERANDUM seçimi. Muhalif basının olmayışının eksikliğini kapatmak için küçücük köşeden ve haberlerin altından yorum ve yazılarım birazcık yerel ve genel iktidarın hırpalanmasına, klavyemle halkın kazanımlarına çarçur edilmemesine, katkı sunduysak ne mutlu bana. Devrimcilik eşitlik ve özgürlük halkın kazanımının koruma inançlılığıyla başlar. Temsil ve tanıtıma harcanan para 310 bin TL referandum yerelde yüzde 60 hayır yüzde 40 evet beldelerde yüzde 63 hayır yüzde 37 evet genelde yüzde 57 hayır yüzde 43 evet oysa 2009 yılında konuk ağırlama ve tanıtım adı altında harcanan para 500 bin TL'ye yakındı. Sonuç olarak 2010 yılında bu birimlerden harcanan para 190 bin TL düşmüş günahları boynuna harcama yapıp ta başka birimlere aktarılmadıysa. Bizim bildiğimiz bu. 2010 yılın da adı halkla ilişkiler olan bölümden harcamalar siyasi ranta yönelik kullanılan bir nevi örtülü ödenektir de diyebiliriz.

Siyasi yapıma ve anlayışıma uygun olan yerelden genele doğru siyaset yapma anlayışımızı model olarak çalıp uygulamaya geçiren mevcut iktidar maalesef toplumumuzu değiştirmeye değil; daha çok muhafazakârlaştırarak, tekelleştirerek kaderlerine terk etmektedirler. Refah partisi döneminden başlayan yerel yönetimleri ele geçirme girişimleri hep parçalanmışlığın kurbanı olmuştur. Başta İstanbul Ankara olmak üzere ve diğer Konya Kayseri Erzurum gibi muhafazakâr kentlerimiz cemaat-tarikatların etkisi altında tüm yaşam alanlarımız dizayn edilerek Anadolu kaplanları yaratıldı.(yeşil sermaye Müsiad-aktif işadamları) Yerel kaynakların siyasette bu kadar kullanıldığı tarih boyunca hiç görülmemiştir. İlçemizde de iyi çocuklar rolüne girmiş sinsi siyasetçilerin bölünmüşlükten yararlanarak 2004 seçimleri kazandılar. Seçimlere gidilirken broşürlerinde yazılı 40 vaatten 5 ini hayata geçiren yerel iktidar 2009 da ise yine bölünmüşlükten yararlanarak ve tanıtım konuk ağırlama harcamalarıyla seçimi kazanmıştır. Her köşe başına çakılan söz verdiğimiz gibi tanıtım giderleri tüm Akhisar halkına giydirilmiştir mülayim çocuklar tarafından. 7 yıllık yerel iktidarın halk adına elle tutulur yapılan hiçbir şey yoktur. Sürekli yerel basını arkasından koşturtan belediye yönetimi rutin yapılması gereken işleri iş diye pazarlamaya çalışıyor. Bu kentin işe aşa ve doğrudan katılımcı demokrasiye ihtiyarcı vardır. Halkın sorunlarının acil yet sırasına göre çözülmeye ihtiyarcı vardır. Bu kenti oligarşi anlayışınızla yönetemezsiniz bu kentin yerelinde yaşayan halkların onayını almadan onlar adına kararlar almalısınız. Gözle görülen dört yatırımınızın (belediye binası-gölet-otodrag pisti altyapısı eksik olan taş döşeme) kime faydası vardır. Akhisar spora harcanan paranın kimlere faydası vardır.
Not: Belediye meclis toplantısından geçen kararlar tekrar yetki alınması stadyum planı için iller bankasından kredi alma yetkisi belediye başkanına verildi.  Geçen diyaloglar muhalif meclis üyesi (MHP) şimdiki stadyumun olduğu yere alış veriş merkezi olmasın. Cevap sayın başkan nerden çıkarıyorsunuz alışveriş merkezini. Esnafın hassasiyetini dengelerini bozmayacağız. Bu cevaba karşılık 02.Nisan 2011 günü meclis toplantı salonundaki habere göz atmanızı istiyorum. Haber başlığı “Akhisar arena stadı protokol imzalandı.” http://www.akhisarhaber.com/news_detail.php?id=8883 YALAN! Haberin altında yorumlarım vardır. Plan değişikliği yaptığınız yerde neden dengeleri korumadınız.  Başka meclis üyesinin (CHP) sorusu nasıl olacak stadyumun inşattı kimlere verilecek vs vs doğululara inşaat işleri verilmesin.  Sayın CHP meclis üyesi batıya göre bulunduğumuz yer de doğu. Siz de batı insanına göre doğu insanısınız bir (IŞIK doğudan yükselir medeniyette) İki şehrimiz de yaşayan insanlar bilir ki tüm inşaat işçileri ya göçmenlerdir ya da Kürtlerdir. Veya doğuluyum ama özellikle altını çizerek Kürt değiliz diyen Erzurumlulardır. Sorun esmer, sarışın ve beyaz Türk olmak mı? Devletin vatandaşına veremediği eğitimsizlik öğrenimsizlik mi? Devletin ve sizin iş ayırma anlayışından kaynaklandığını bilmelisiniz. Tüm işlerin önemi olmalı en önemlisi de her gün kapımızın önünden artıklarımızı toplayan çöpçülerin işidir. Aldıkları maaş ise 770 TL Pazar günü mesaiye kaldıklarında ise 23 TL ek mesai ücretti almaktalar. Bir ay hiç dinlenmeden çalışan çöp işçisi aldığı ücret 865 TL'dir. Sizce aldığı ücret itibarıyla insanlığın en büyük UTANCI değimlidir.     

Bu konularda geçmişten bu güne kadar yazdığım yazıların linklerine bakmak isterseniz Linge tıklamanız yeterlidir.

Yerel Seçimleri Haksız Rekabet Yapanlar Kazandı.1


Akhisar Belediyesinin 2008 2009 2010 Bütçesi


Belediyemizde 2008–2009 da İki Birime Harcanan Para 3,600 Trilyon 

Şehrimizin 2010 Gelir-Gider Hesapları Komisyona Havale Edildi. Nasıl?


Yazının sözü: Yalan Söylemek Değil, Gerçeği Gizlememekmiş Marifet. CAN YÜCEL



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder