15 Haziran 2012 Cuma

Yunanistan Seçim Sonuçları, Belediye Meclis Toplantısı Sonuçları ve ÖDP Kongresi



Yunanistan Seçim Sonuçları, Belediye Meclis Toplantısı Sonuçları ve ÖDP Kongresi   

Merhaba iki hafta yazılarıma ara vermek zorunda kaldım. Malum örgütlü alanımız olan partimizin 7. konferans kongresi 9–10 Haziran günleri yapıldı. Birim, ilçe il seçimlerin ardandan Ankara’da büyük konferans kongremizi yaptık. Yoğun çalışma içersin de geçen üç aylık dönemde yazılarıma ara vermeden devam ettim; ama il dışına çıkmamız ve hadi fırsattan istifade ederek beş günlük aile, dost ziyareti de yaptık; iyi de oldu. Yoğun çalıma yaşantımıza kaptırıp gidiyoruz; oysa kısa yaşantımızda dinlenmek, seyahat etmek ve gezmek insanoğlunun hakkı; bu hakkı emekçilerden alan sistemin savunucularını da alaşağı etmenin zamanı gelmedi mi? Geldi geçti bile!

Yunanistan seçimlerinin sonucu şaşırtmadı. Önceki yazımda öngörüm Radikal Sol Birlik(SYRIZA) kazanacağıydı. Sonuç %26,9 oyla ikinci parti konumuna geldi. Demokrasinin beşiğinden halk adına rekor üzerine rekorlar kırılıyor. 1.5 ay önce yapılan seçimlerde %3’lerde olan SAYRIZ %17’lere ve en son 17 Haziran gününde %26,9 geldi evet bu kırılan rekorların sebebi dünya halklarının artık küresel sermayenin kendilerine yönelik iyileştirmelerde bulunamayacağıdır. İki yüz yılık Kapitalizmin hegemonyasının sonu geliyor; Tabiî ki bu son alternatifi 21. yüz yılın Sosyalizminin inşasında. Buda kendilerini halklar adına adamış devrimcilerin görevidir. Yunanistan seçim sonuçlarının yenilgi olamadığını, tam eksine yerine oturacağından daha sonraki mücadelede de ilme kazanacağını düşünüyorum. Her olumsuzluk sonralarında olumluluklara dönüşür. Dünyada hızla gelişen ekonomik kriz beraberinde halk muhalefetini de geliştiriyor.%3’lerden %26,9’a yükselmesi anormal bir durumdur. İçselleşmeyen ideolojik çıkış sonrasında kötü sonuçlar doğurabilir. Tekelci dünya devleri son oyunlarını oynadı, bundan sonra artık oyun oynama şansları ve çare üretme şansları da yoktur. Ben IMF politikalarını reddedeceğim diyen, bankaları komulaştıracağım diyen ve NATO’dan çıkacağım diyen hangi pati bu düzene de engellenmez. Ama artık bu nokta sonun başlangıcı olduğunu düşünüyorum. Korkut Boratav’ın dediği gibi Radikal Sol Birlik temsili demokrasinin tuzağında uyarısı aslında doğru bir uyarıydı. Genelden gelen bir iktidarın kısa dönemde başarılı olamayacağından içselleşerek yerelden genele doğru örülmelidir. Yaşasın AŞK yaşasın DEVRİM yaşasın SOSYALSİZİM!     

Yerel siyasete dönersek neler oldu neler yaşanıyor. Malum her ay görevimiz oldu belediyemizin meclis çalışmalarını takip etmek.

Haziran ayı belediye meclis kararları
Doğu gezisi bitti, şimdi batı gezisi zamanı; ayvaz dede şenlikleri kapsamında bey efendileri gönderme kararına tüm partiler oy birliğiyle aldı. Eee daha önceden de söylediğim bir sözü tekrar söylemek istiyorum. Yağma Hızlı’nın böreği yiyin beyler yiyin tıkınasıya kadar yiyin. Esnafın 180 TL borcu için, iş yaptığı arabasını işe giderken hazzedin, esnafın Akhisar’ın parasını tekelcilere aktarmak için 114 bin lira parayı, 27–28–29 Ocak tarihlerinde festival yapıyoruz diye masraf yapın. 78 bin lira parayı Umre masrafları olarak harcayın, şimdi faturası kaç para geleceğini bilemediğimiz bu defa da batı ya gezi için karar alın. Nasıl sevmez muhalif meclis üyelerini sizi Sayın Salih HIZLI. Afiyet olsun!

Münakale kararı alındı. Münakale nedir? Bütçenin birimlere ayrılan paranın yetersizliğinde başka birimden başka birime aktarmadır. Karar alınırken nereden nereye aktarılacağı açıklanmadı. Bende tahmin yürüterek acaba halkla ilişkiler bölümüne mi münakale yapılacak diye düşünmekteyim; konuk ağırlama ve tanıtım işlerinin harcandığı yer olduğu için aklıma geldi.

KAYSU
Katı atık ve su arıtma katılım bedeli tüm kent yaşayanlara pahalıya mal olacak. 


Stadyum içim tam yetkiyle donanan Belediye Başkanı geri dönülmez bir yanlış yola giriyor. Futbol sevdası Akhisar halkının cebinden tekelleşen ekonomimiz küçük bir azınlığın cebine gidecek.
Evet, beklenen oldu, mermerciler esnafı stadyum kıskacına takıldı. Yeni stadyumun yapılacağı yer 40 esnafı en az 3 ile çarparsak 120 kişinin işinin aşını kazandığı yerdir. Yapılacak stadyum ise 11 futbolcunun ve küçük bir azınlığın hafta sonları stres atıcı, seyirci konumun da ego tatmininin yeri olacaktır. Yerleri tamamlanmayan karocular ve mermerciler esnafını sorunları yumak olmadan çözülmelidir. 

Son dilek ve temenniler bölümünde, Futbol’daki başarının takdiriyle ilgili belediye başkanının bana gönderme yaptığını düşünerek cevap vermek istiyorum. Her yerden arandığını takdir edildiğini söyledi. Ben Akhisar’da futbolun halka faydadan çok zarar getireceğini düşünerek karşı durdum ve hep karşı duracağım. Çünkü belediyemizin birçok geliri tekelleşen futbola aktarılıyor. Sporun toplumsallaşması için her mahalleye yapılacak spor tesislerinin tüm halka faydası olacaktır. Hem de harcanan paranın dörtte biri yeterlidir. Spor sadece futboldan ibaret değildir.



Özgürlük ve Dayanışma Partisi 09–10 Haziran günleri 7. Konferans Kongresini Ankara’da gerçekleştirdi. Manisa başta olmak üzere Akhisar ve diğer ilçelerden de bir otobüsle kongreye katılım sağlandı. 

Kongrede ÖDP’nin ileriki günlerde parti politikası gündeme alınırken kongrede “Bağımsız Türkiye'yi Yeniden Kuralım” sözü Anadolu Kültür Merkezi’nde yankılandı. ÖDP’nin en önemli adımlarından biri de eş başkanlığa geçmesi oldu. Kongre sonucunda BirGün Gazetesi Köşe Yazarı Bilge Çetin Kaya Alper Taş ile birlikte Parti Eş Genel Başkanlığına seçildiler. 

Akhisar’dan da 5 delegenin katıldığı kongrede yeni tüzük değişikliğiyle 7. kongresini yapan ÖDP,  mahalle ve işyeri birim örgütlenmesiyle tüm yaşam alanlarında var olmayı hedefliyor. Bundan sonraki süreçte tüm çalışma birimlerinde parti içi işleyişin hızlanması için gerekirse geri çağırma yöntemini de hayata geçirecek.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder