25 Haziran 2009 Perşembe

223 kişiyi töhmet altında bıraktı


223 kişiyi töhmet altında bıraktı

Kuaför: Yazı Dizisi 17
Kuaför sözcüğü; Türk dil kurumundaki anlamı şu'dur.
Fransızcada.(Coiffeur)1. Kadın berberi 2.Erkek berberi 3.Güzellik salonu.
Berberler Odasının Yanıltıcı Basın Açıklaması Üzerine
Basın açıklaması 223 kişiyi töhmet altında bıraktı.
Alınan karar 267 kişiyi ilgilendiren karar değil, 44 kişiyi ilgilendiren yanlış ve uygulanırlığı olmayan bir karardır. Odamızın 10 yıldır yönetim kurulu başkanlığını üstlenen kişi, diktatör yaklaşımıyla yanlışlar serisine bir yenisini daha ekledi. Tüm Akhisar, belde ve köylerindeki meslektaşlarımızı ilgilendiren kararı yanlış bir şekilde Akhisar halkına ve kamuoyuna aktarmıştır. Berberler Odasının 267 üyesi 3 meslek grubundan oluşmaktadır.(267 üye sayısının 218'i erkek berberi, 46'sı kadın berberi diğer üçü ise; Kadın berberi ve güzellik salonu, kadın-erkek berberi ve güzellik salonu, güzellik salonu işletmesi olarak geçmektedir. )
Oda başkanı ve yöneticiler basın açılaması diye ortaya attıkları tatil yapma kararı yalnızca 44 kişiyi ilgilendirmektedir. 223 kişiyi ise ilgilendirmemektedir. Akhisar halkına ve kamuoyuna yanlış bilgilendirme yapılmıştır. 44 kişinin tatil kararı diye aldıkları karar da şaibelidir. Çünkü bu konuda iki toplantı yapılmıştır. İlk toplantıya katılım 23 kişidir. Meslektaşlara toplantıya katıldım kâğıdına diye imza attırılmıştır. Sonradan fikir değiştirilerek pazartesi günü tatil yapma kararı denilmiştir. İkinci toplantıda yine aynı kişiler tarafından toplanılıp noter huzurunda tekrar imza alınmamıştır. Noter çağırılarak yalnızca bilgilendirme yapılmıştır. Sonradan yönetim kurulu karar defterine atılan imzalar yapıştırılarak noter tarafından onaylatılmıştır. Kısacası bir “helvacı kâğıdı” üyeler arasında gezdirilip önce toplantıya katılım imzası, sonradan ise pazartesi tatil yapma kararı imzası denilerek üyelerimiz yanıltılmıştır. Bu konuda imza atmayan kişiler ne olduğunu anlamak istemişlerdir.Net bir şekilde anladıktan sonra imza atmamışlardır.Kısacası yangından mal kaçırır gibi kargaşa ortamı yaratılarak oldu-bittiye getirilmiştir.Kabul etmeyen kadın berberleri sayısı 5'tir.218 kişi olan erkek berberlerinin ise bu kararla hiçbir ilgisi yoktur.
Berberler odası yönetimi bu konuda net bir açıklama yapmadığı için, aldıkları kararın tekrar gözden geçirerek doğru kararı Akhisar kamuoyuna basın açıklaması ile tekrar duyurmak zorundadır.
Yine tatil konusundaki gün önerilerim; hafta başı olduğu için pazartesi günü tatil yapma kararı yanlıştır. Bu konuda ben sizleri çok iyi tanıyorum. Hatta kemiklerinizdeki iliklerinize kadar tanımaktayım. Birkaç hafta geçmeden mızıkçılık yapacaksınız. Bu kararın esnekleştirilerek pazartesi günü saat 14.00'dan itibaren Salı gününü de içine alarak bir buçuk güne tatilimizi çıkarabiliriz. Pazartesi günü için değil. Salı günü için muhakkak acil ihtiyaçlara cevap vermek için bir tane nöbetçi şarttır.
Yılda bir defa 10 veya 15 gün tatil yapabiliriz!
Süresi çok gün tatil önerim; bilindiği gibi ramazan başladığı gün ülkemizin dini inancına göre düğün, sünnet, nişan vb. eğlence kültürümüz askıya alınarak ertelenmektedir. Ramazan başladığı günden itibaren 10 veya 15 gün tatil yapabiliriz.10 veya 15 gün içerisinde programlanarak 9 veya 14 gün 5'er veya 3'er kişi nöbetçi kalabilir. Bu arada bu yıl ramazan 21 Ağustos'a denk gelmektedir. İsteyen deniz, isteyende aile ve dost ziyaretleri yapabilir.

Dostlarımdan dozu birazcık kaçan son iki yazım için af dilerim. 

“Hak etmeyene verilen yetki mahzun bir cinayete benzer.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder