20 Ekim 2011 Perşembe

Kırk Değil Bin Kırk Defa BARIŞ'I Çağırmaktır Çare!


Kırk Değil Bin Kırk Defa BARIŞ'I Çağırmaktır Çare!


Halk dilinde bir değim vardır. Kırk defa deliye deli dersen deli olur. İnsana kırk defa akıllı dersen akıllı olur. Her gün barış ve kardeşlik için iyi şeyler yaptın, iyi dil kullandın aferin demek midir? Yoksa kin nefret duyguları ektin yazıklar olsun sana demek midir söylenmesi gereken? Savaşın kazananı yoktur. Barışın kazananı insanlıktır. Annelerin çocukların sevinci-mutluluğu kazanmalı ağlamamalılar.

Simdi savaş naraları atmanın, kahramanlık destanları yazmanın değil, bu toprakların acı kaderinin ağıtlarını yakmanın günüdür. Gençlerimiz ölmeye devam ederken barış ve kardeşlik de toprağın yedi kat dibinde kalmaya devam edecektir.

Bir kez daha sesleniyoruz, PKK artik silahlı saldırılara son vermeli; devlet askeri-siyasi operasyonlardan vazgeçmelidir. Yoksa bu kan deryasında hepimiz boğulacağız.

Çare 68–78 kuşağının ruhunu geri çağırarak, Deniz GEZMİŞ'İN Dillerden düşmeyen sloganını haykırmaktır. Yaşasın TÜRK-KÜRT halklarının KARDEŞLİĞİ.

Bir Gün Gazetesinin bu günkü manşetini sizlerle paylaşmak istiyorum.

TEK YOL BARIŞ

Dibi yok bu şiddet sarmalının! Şiddet daha fazla şiddeti, her ölüm intikam duygularını ve şiddet dilini besliyor. Atılan her mermi, gelip bir arada yaşama arzu ve kararlılığını vuruyor.

 Yetsin artık!
Susturun silahlarınızı…
Yoksa bu kan deryasında hep birlikte boğulacağız.
Ülkemizde yaşadığımız Kürt sorununa ilişkin görüşlerim şimdi daha dün gibi güncelliğini korumaktadır. Üç yazımın linklerini vermek istiyorum. İsteyen tıklayarak ulaşabilir. 

25 Eylül 2009
"Barış İçin Aralanan Kapıyı Ardına Kadar Açmalıyız" http://www.akhisarhaber.com/author_article_detail.php?id=184 

23 Ekim 2009 
Barışı Bütünlemek İçin Bir Arada Yaşamı Savunmalıyız” 

29 Ağustos 2011
Xemoji  Kıro  Lewoko  Edibese! Lewhatın  Aştine.   
"Yeter Artık Hepimiz  Barış İçin Toplanalım."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder