23 Nisan 2012 Pazartesi

Yerel ve Genel de Skandallar ve Ürkütücü Gelişmeler



Yerel ve Genel de Skandallar ve Ürkütücü Gelişmeler


Parti Devleti Anlayışı İlçemizde Baskısını Hissettiriyor

AKP İlçe örgütünün kamu kurumlarının üzerine kâbus gibi çöküyor. Geçtiğimiz haftalarda devlet kurumların sorumlularının AKP’nin çağrısı üzerine siyasi bir zeminde özel davetlisi olarak toplantı yaptı. Sayıları 15–20 civarında olan 657 diye tabi kurum yetkililerinin katıldığı toplantıda kendilerine direktiflerin iletildiği ve bundan sonraki çalışmalar da yapmaları gerekenler emredildi. Bu toplantıya katılmayanların da kulakları çekildi. Toplantıya davet edilen kişilerden iki kişinin mazeret bildirerek katılamama nedeniyle birinin görevinden alınarak kısa süre sonra da tekrar gelen baskılar nedeniyle görev iade edildi. Toplantıya katılmayan kişilerin biri Akhisarlı diğeri de doğu kökenli, yerligörevliye çıkış verilmiyor; ama doğu kökenliye çıkışı veriliyor. Burada AKP’nin İslam Türk yapısı yerini Türk İslam anlayışına bırakıyor. Yani eşitler arası dengesiz AKP canı neyi isterse onu kullanıyor. Yıllardır her seçim öncesi duyduğumuz ama bu kadar açıktan yapılan bir toplantıya ilk defa şahit olduk. Toplantıda öne çıkan konular partinin her yapılan toplantısına katılma, bütün etkinliklerde, (bakanlar geldiğinde açılışlar yapılırken) çalışanların yönlendirilmesi ve çokluğunun sağlanması için bizzat emredilmiştir. Evet, sevgili halkımız bu ülkede particiliği duymuştuk ama bu kadarına ilk defa şahit olduk. Bu iktidar, parti-cemaat-tarikat üçgeninin devleti olduğunu artık hiç korkamadan yasaları çiğneyerek hayata geçiriyor. YAZIKLAR OLSUN! 

7 Nisan Cumartesi Günü Şehrimiz Kapitalistlerin Açık İşgale Uğradı

Sokaklarımız, kaldırımlarımız; 7 Nisan günü vahşi kapitallerin ekonomik işgaline uğradı. Çok değil bundan elli gün önce ilçemizde çılgın alış veriş festivali yapıldı. Belediyemiz tarafından ilk tohumlarının atıldığı 27–28–29 Ocak günleri bu yapılan tüketime yönelik festival olduğunu ve bunun fayda değil zarar getireceğini karşı çıkarak muhalif olmuştum; 28 Şubat tarihin de yazdığım yazıdan bir paragraf aktarmak istiyorum sizlere. “Geçtiğim günlerde biliyorsunuz üç gün kentimiz de kumar oynandı; kartlar dağıtıldı. Bir nevi mi tombala oyunu gibi; birinci çinko, ikinci çinko ve tombala.27–28–29 günleri. Tombala günü yalnızca iki zincir mağazanın kazancı 240 bin TL’dir. Bunu ilçemizdeki küçük esnafa bölersek erkek berber-bakkal’ın kazancının günlük ciro tahmini 100–500 TL olduğunu düşünerek, ortalaması 250 TL den hesapladığımız da 2 bin esnafın kazancı üç günde dört firmaya aktarılmış oluyor. Paralarımız üleşildi bizlere ne kaldı bilemiyorum. 
Ama bekleyin görün aç gözlüler doymadıklarından birbirlerini yerler bizler onlara alet olmayalım izleyelim. Ama kendimize ve SINIFIMIZA sahip çıkalım. Özellikle iki felsefi değerimize de. Biri ben siftah yaptım komşum (MESLEKTAŞIM) yapmadı anlayışını yeşertelim. İki paramız olmasa da imece yaparız al gülüm ver gülüm yapar üleşiriz. “

Şubat ayında yaptığım tespitin bu kadar kısa sürede cevap bulacağını ummuyordum. Bundan böyle tekelci kapitalistlerle göğüs göğse mücadele edeceğimiz günler bizleri bekliyor. Yerel yöneticiler böyle bir çalışmayı yapmakla kalmayıp birde 7 Nisan’da kentimizin en işlek caddesini tekelcilerin emrine tahsis etti. Ne Kaldırımlardan geçebildik ne yollarımızdan geçebildik. Ne adına para ve bunu yaparken halk konseri türü bir görüntü göstererek ceplerden paranın hortumlanmasını başardılar. Bir günlük tüketim deliliğinin faturası 250 bin TL (250 milyar) iki yabancı biri yerli şirketin kazancı. Yukarda ki hesaba göre ortalama 1000 esnafın 250 TL cirosu tekelcilerin cebinde. Akhisar belediyesi ve tuhafiyeciler-kahveciler odası Başkanları’na yaptıkları başlangıç komisyon üyeliklerinden dolayı TEŞEKKÜR EDERİZ. küçük esnaflarımız sizleri hiç unutmayacaktır. YAZIKLAR OLSUN!

 Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde Akhisar'a yapılacak Dev AVM'nin tanıtımı yapıldı. yerel yöneticilerimiz ve ticaret odamız tam kadro oradaydı. Başbakanları gibi sermayenin emrine devletin ve kurumların tüm imkânlarını seferber ediyorlar. TEŞEKKÜRLER küçük esnaflarımız sizleri hiç unutmayacaktır. YAZIKLAR OLSUN! Yazı başlığı ve link Akhisar'a Yapılacak Dev AVM'nin Tanıtımı Yapıldıhttp://www.akhisargozde.com/guncel/akhisara-yapilacak-dev-avmnin-tanitimi-yapildi-h2363.html

          
Not: Bir sonraki yazım serbest meslek (muhasebeci-mali müşavir mühendis avukat doktor noter) beyaz ve mavi yakalı işçilerin, emekliler ve küçük üretici çiftçi ve küçük esnaf ve sanatkârlar-zanaatkârların eko sistem doğal denge örgütlülüğü üzerine olacaktır.              

Hafta Tatil Ruhsatı İsteniyor, Karşılığında Ne Verildi ki Ne İsteniyor

İlçemiz de yaklaşık 7 yıldır belediyemizin hizmetleri esnafa; 365 gün çalış tatil yapma ver bana 25–80–100 TL gerisi önemli değil. Sayın iktidar partisti belediye başkanıSalih Hızlı bu kentin belediyesini bir şirket gibi yönetin, ama bu kentin olumsuz tüm sosyoekonomik sorunlarında sebebi sizlersiniz. Çünkü paranın egemen olduğu düzeninizin ve sisteminizin yarattığı sonuçlarını yaşıyoruz. Aldığınız yanlış kararları geriye dönük tekrar etmeyeceğim; çünkü ben yazmaktan siz yanlış yapmaktan geri durmadınız. Çünkü sizler sermayenin egemen olduğu düzeni-ideolojiyi savunuyorsunuz; bende ezilenlerin, işçi sınıfının ve emekçilerin ideolojisini savunuyorum. Bu yüzden hafta tatil ruhsatlarını verirken (Pazar günü çalışma izni) çalışanları hafta içersinde bir gün tatil yapma garantisini aldınız mı? Veya aldığınız yanlış kararlar sayesinde ekonomisini tekelleştirdiğiniz için, esnaftan alınan yüksek tatil ruhsatı ücretini almamayı düşünmüyor musunuz? Bu konuda yetki sizlerin elinde; pardon meclis üyeniz esnaf odası başkanınızın komisyon başkanlığı yaptığı yerde dolaylı yollarla meclisinizin elinde isterseniz 25 ister, 150 TL alırsınız.

Kasap Halinin Yerleri Söz Verildiği Gibi Verilmedi
Geçen yıl tadilat nedeniyle çıkarılan esnaflarımız mağdur edilerek yerleri iade edildi. Geçen yıl verilen kiralar %150’e varan artışla verildi. Ticaret haneye dönen kamu kurumumuz iş yeri sahiplerine yarar değil zarar edilecek şekilde verildi. Daha netleşmeyen taşınma işlemleri, bittikten sonra bu konuya ayrıntılı bir şekilde değineceğim.         

Akhisar’da Ziyaret Furyası
Yerel siyasi parti ve sivil toplum örgütleri bu günlerde ziyaret furyasındalar. “Körler sağırlar bir birini ağırlar”. Dünyamızdaki, ülkemizdeki ve ilçemizdeki gelişmelere kulak tıkayan STK (sivil toplum örgütleri) ve düzenin siyasi partilerin tebriklerin, yoğunluğunun, altında yatan gerçekler. Hani halk arasında bir laf vardır delinin biri kuyuya bir taş atar kırk tane akıllı çıkaramaz. Her seçimler öncesi ilçemizdeki özellikle bir sivil toplum örgütünün yaptığı davranış bu dönem yine baş çekiyor. Sırasıyla diğerleri de kuyruğuna takılıyorlar. Neden acaba tabi ki nemalanmak için. Bunlar o kadar birbirlerine benziyorlar ki kurdukları yürümeyen düzenin ve sistemin yürümesi için gece gündüz caba sarf eder oldular. Kurduğunuz yalan üzerine düzeniniz yıkılıyor. Çünkü artık maskeniz düşürülüyor. Bu düzenin ve sistemin muhaliflerinin bu gelişmeleri iyi okuyarak alternatif üretmek zorundadırlar. Paranın egemen olmadığı dayanışmacı devrimci mücadeleye dönüştürmek temel görevimiz olmalıdır.                

Kentsel Dönüşümün Ülke ve İlçe Gerçekleri
 
Ülke gerçekleri tüyler ürpertecek konumda, şehrimiz de ise su yüzüne çıkan bir şey yok. Bu konuda Akhisar’ımızda bir çalışmanın olduğunu sonuçlarının nasıl olacağı konusunda henüz bir işaret yok. Roman vatandaşların yaşadığı yer olan hacı ishak mahallesinde ki yerler konusunda çalışma var ama su yüzüne çıkan bir şey olmadığını biliyorum. Bu konuyu bir tekerlemeyle bitireyim mücahit, müşahit, mutahit ve şimdi de her şeylere müsait olan genel ve yerel iktidar.    


Geçtiğimiz haftalarda radikal gazetesinin köşe yazarı Ali Topuz'un üç adet güzel yazısı tavsiye.”Türkiye’de özel mülkiyet var mı dediniz? Tersinden Robin Hood’luk”

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1084480&Yazar=ALI-TOPUZ&CategoryID=98

“Evini Başına Yıkarda giderim!”

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1084748&Yazar=ALI-TOPUZ&CategoryID=98

“Mülk Yurttaşınsa Ferman Devletindir.“ 

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazar&ArticleID=1085118&Yazar=ALI-TOPUZ&CategoryID=98

Önceki Yazımı Düzeltir Tekzip Ederim; Not: İlçemizin en yetkili görevlilerinden biri beni yanılttı. Önceki yazımı düzeltir tekzip ederim. Tecavüz olayı doğru, Tecavüze uğrayan kişi 4 yaşlarında bir erkek çocuğu, yapan kişi 16 yaşından bir genç. Şuan ceza evinde tutukludur bilgilerinize. Gölet olayı Manisa hastanelerinde rastlanmadığından bu konu yalanlanabilir.       

  
             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder